Publikumssider       Hvilke vaksiner trenger jeg?       Prisliste       Kart og åpningstider      Fagportal-forside

 

Råd før reiser:

Enten det dreier seg om kortvarige sydenreiser eller man skal på jordomseiling, dukker det alltid opp spørsmål som krever reisemedisinsk kompetanse (se FAQ). De fleste sykdommer kan forebygges med generelle reisemedisinske forholdsregler. Dette gjelder insektbårne sykdommer (myggnett), mat- og vannbårne sykdommer og seksuelt overførbare sykdommer (kjønnssykdommer, HIV). Gode råd er faktisk enda viktigere enn vaksiner.

Noen av de som skal ut og reise har medisinske problemer, og de kan få kvalifiserte råd og eventuell undersøkelse av våre leger.

Vi kan gi råd om høydesyke, heteutmattelse og heteslag, helseproblemer ved dykking, giftige bitt (slanger, skorpioner) og andre farlige dyr. Farer man kan pådra seg under eventyrreiser, er sammenfattet under villmarksmedisin. Gravide og reisende med barn trenger spesielle råd. Det gis også råd om reisendes sikkerhet, både på generell basis, og ut fra forholdene i de enkelte land. Pilegrimsreiser til Mekka (Hajj) krever spesielle forholdsregler mot helseproblemer.

Malariamedisin må vurderes for hver enkelt som skal reise i tropiske strøk. For ekspedisjoner, jordomseilinger og andre spesielle reiser, ordnes det med resepter og forslag til hva som bør anskaffes.

Søk i dette nettstedet:


Viktig informasjon og forbehold